Loading…
SKUP 2020 has ended
Friday, March 27 • 17:45 - 18:45
Mia - jenta ingen kunne hjelpe (kl. 17.45)

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

For bare få år siden var Mia klassens revystjerne og skarp nok til å vinne en nasjonal quizkonkurranse. I dag er hun 23 år og har sittet 16 måneder i varetekt og gjort 41 forsøk på å skade seg selv eller ta sitt eget liv. Mia er en kvinne som ingen vil ta ansvar for. Som er for syk for fengsel. For frisk for psykiatrien. Og for dyr for hjemkommunen. Hva skjedde?
For å finne svaret på dette måtte journalistene gå tilbake til starten. Mias historie begynte på et barnehjem i Romania og endte opp som ti kapitler og et 44 sider langt bilag i Avisa Nordland. Saken har vunnet Amedia-prisen for beste journalistikk, HSJ-prisen og Svarte Natta-prisen.


Speakers
avatar for Siri Gulliksen Tømmerbakke

Siri Gulliksen Tømmerbakke

Nyhetsredaktør, High North News
Siri Gulliksen Tømmerbakke er tidligere journalist i Avisa Nordland, hvor hun primært har jobbet med undersøkende journalistikk og helsesaker. I dag er hun nyhetsredaktør i High North News.
avatar for Alexander Kjønsø Karlsen

Alexander Kjønsø Karlsen

Journalist, barnehage.no
Alexander Kjønsø Karlsen er tidligere nyhetsleder og journalist i Avisa Nordland, hvor han primært har jobbet med rett- og krim-journalistikk. Jobber i dag som journalist i fagbladet barnehage.no
avatar for Anders Bergundhaugen

Anders Bergundhaugen

Journalist, Avisa Nordland
Anders Bergundhaugen jobber som nyhetsjournalist i Avisa Nordland. Her jobber han blant annet med rett- og krimjournalistikk. Han har tidligere erfaring som blant annet sportsjournalist.


Friday March 27, 2020 17:45 - 18:45
Ormen Lange 3 Ormen Lange 3

Attendees (2)