Loading…
SKUP 2020 has ended
Friday, March 27 • 17:45 - 18:45
Lynprat i datajournalistikk

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Få med deg ti av de mest spennende prosjektene i datajournalistikk det siste året. Innlederne får fem minutter hver, og etter en time sitter du garantert igjen med mange inntrykk og kanskje noen egne ideer.

Moderators
avatar for Nina Selbo Torset

Nina Selbo Torset

Journalist, Aftenposten

Speakers
avatar for Jan Gunnar Furuly

Jan Gunnar Furuly

Journalist, Aftenposten
Jan Gunnar Furuly er gravejournalist i Aftenposten og tidligere styreleder i styreleder i SKUP. Han var konferansesjef for Global Investigative Journalism Conference på Lillehammer i 2008 og 2015.
avatar for Emilia Díaz Struck

Emilia Díaz Struck

Research editor, ICIJ
Emilia Díaz Struck is ICIJ’s research editor and Latin American coordinator. She oversees the data accuracy and integrity of all ICIJ projects. She has taken part in cross-border projects such as ICIJ's Implant Files, Paradise Papers and the Pulitzer winner investigation Panama... Read More →
avatar for Fredrik Hager-Thoresen

Fredrik Hager-Thoresen

Redaksjonell utvikler, Aftenposten
Fredrik Hager-Thoresen er redaksjonell utvikler og data scientist i Aftenposten. Han har de siste årene vært involvert i en rekke av de største graveprosjektene og har vunnet flere diplomer på Skup og Dataskup.
avatar for Anders Grimsrud Eriksen

Anders Grimsrud Eriksen

Datajournalist og utvikler, Bergens Tidende
Anders Grimsrud Eriksen er datajournalist og utvikler i Bergens Tidendes redaksjonelle utviklingsteam, Bord4. Har programmert løsninger for å forenkle journalisthverdagen i over 15 år. Har en forkjærlighet for datavisualiseringer og kartløsninger. Utdannet journalist og har tidligere... Read More →
avatar for Annemarte Moland

Annemarte Moland

Journalist, NRK
Annemarte Moland er gravejournalist i NRK Dokumentar og samfunn. Hun har stått bak flere store prosjekter de siste årene og går helst inn i samfunnets mørkeste kroker.
avatar for Ruben Solvang

Ruben Solvang

Journalist, NRK
Ruben Solvang er utvikler og journalist i NRK Dokumentar og samfunn. Han er utdannet spilldesigner og har lang erfaring som programmerer og redaksjonell utvikler i mediebransjen.
avatar for Tor Henning Ueland

Tor Henning Ueland

Seniorutvikler, Dagbladet
Tor Henning Ueland er utdannet ved NITH og jobber som seniorutvikler, sikkerhetsekspert og «snill hus-hacker» - i Aller/Dagbladet. Han har bistått med graving på det mørke nettet på flere store artikkelserier. Tidligere har han blant annet utviklet nettsidene til Lovdata.
avatar for Natalie Remøe Hansen

Natalie Remøe Hansen

Videojournalist, VGTV
Natalie Remøe Hansen er utdannet journalist ved Høgskulen i Volda. Siden 2012 har hun jobbet som videojournalist i VGTV. I begynnelsen jobbet hun med løpende nyheter, og siden 2016 har hun jobbet med mer tidkrevende prosjekter. Hun er blant annet en av journalistene bak historien... Read More →
avatar for Ståle Grut

Ståle Grut

Journalist, NRKbeta
Ståle Grut er journalist i NRKbeta og skriver om medier, teknologi og kultur. Grut er utdannet medieviter fra Universitetet i Amsterdam, og har tidligere jobbet i Tinius Trust. Jobber nå med en bok om digital kildekritikk og OSINT for norske journalister og mediestudenter.
avatar for Shazia Majid

Shazia Majid

Journalist, VG
Shazia Majid er undersøkende journalist i VG, hvor hun de siste årene har jobbet i avdelingen Dagsorden. Hun har tidligere jobbet i TV2 og er utdannet økonom. Shazia har flere års arbeidserfaring som økonom og regnskapsfører. I 2017 vant hun SKUP-diplom for avsløringen om bistandsmillionene... Read More →
avatar for Hannah A. Hansen

Hannah A. Hansen

Datajournalist, TV 2
Hannah A. Hansen er datajournalist i TV 2 Nyhetene og TV 2 Sporten. Hun har bakgrunn som utvikler og scrum-master i Knowit i Bergen og har MSc i informatikk fra UiB.


Friday March 27, 2020 17:45 - 18:45
Mostein Mostein

Attendees (4)