Loading…
SKUP 2020 has ended
Saturday, March 28 • 10:30 - 11:30
Unngå feil - lær faktasjekking!

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

I to og et halvt år har Faktisk.no trålet det offentlige ordskiftet i Norge på jakt etter faktafeil og falske nyheter. Ofte viser det seg at noe som er sagt eller skrevet ikke er helt riktig.
Hva kan du som journalist gjøre for å unngå å publisere noe som er feil? Hvordan kan du raskt sjekke om kilden du intervjuer har rett i det hun sier?
Ved hjelp av konkrete eksempler fra norsk presse, vil faktasjekker Silje S. Skiphamn vise deg hvordan Faktisk.no sjekker fakta.
Faktisk.no eies av VG, Dagbladet, NRK, TV 2, Amedia og Polaris Media og er landets eneste redaksjon som rendyrker faktasjekk som sjanger.

Speakers
avatar for Eva Akerbæk

Eva Akerbæk

Researcher, NRK
Eva Akerbæk har jobbet som faktasjekker i Faktisk.no siden mai 2017. Hun kommer fra jobben som researcher i NRKs Researchsenter, hvor hun hovedsaklig har jobbet med nyheter og undersøkende journalistikk... Read More →
avatar for Silje Sjursen Skiphamn

Silje Sjursen Skiphamn

Journalist, Faktisk
Silje Sjursen Skiphamn er styreleder i SKUP og journalist i Faktisk.no. Har tidligere jobbet med politikk og nyheter i blant annet VG, Dagsavisen Fremtiden, Drammens Tidende og Nationen.    


Saturday March 28, 2020 10:30 - 11:30
Ildverket Ildverket

Attendees (1)